Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین، این امر که تمام سرنوشت تحصیلات آکادمیک یک دانش‌آموز بسته به یک روز خاص و یک آزمون باشد، یکی از مهم‌ترین نقدهایی بود که از سال‌ها پیش درباره کنکور به میان آمده و راهکارهای مختلفی برای برطرف کردن این معضل، طرح و اجرا شده است. در همین راستا، طبق اعلام سازمان سنجش، کنکور ۱۴۰۲ تفاوت‌های قابل توجهی با سال‌های قبل خواهد داشت و از مهم‌ترین این تفاوت‌ها، ۲مرحله‌ای شدن آزمون کنکور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تأثیر معدل در ارزیابی رتبه کنکور و همچنین حذف دروس عمومی از آزمون کنکور، دیگر تغییراتی است که بزرگ‌ترین آزمون سراسری کشور در پیش‌رو دارد. کنکور از ۱۴۰۲، ۲مرحله‌ای می‌شود. رئیس سازمان سنجش با اعلام این خبر از برگزاری نخستین دوره کنکور در دی‌ماه امسال خبر داد.

عبدالرسول پورعباس در این‌باره گفت: «اولین مرحله کنکور سراسری سال آینده در دی امسال برگزار می‌شود و به معدل داوطلب مربوط نیست. آزمون سراسری برگزار می‌شود و نمره آن تا ۲سال ذخیره خواهد شد و معتبر است.»

دومین مرحله از این آزمون سراسری در تیرماه ۱۴۰۲برگزار می‌شود و نمره این آزمون هم به‌مدت ۲سال معتبر خواهد بود. رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: «داوطلبی که امسال قصد پذیرش در دانشگاه را دارد، باید نمره سابقه تحصیلی او آماده باشد. پس از برگزاری کنکور ۱۴۰۲ در تیر، داوطلب انتخاب رشته می‌کند که سوابق تحصیلی ۴۰درصد و آزمون ۶۰درصد مؤثر هستند و نتایج شهریور اعلام می‌شوند.»

با اجرایی شدن این راهکار، یکی از مهم‌ترین نقدهایی که به کنکور سراسری وارد بود، تا حد زیادی برطرف می‌شود. دکتر احد نویدی، دانشیار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در این‌باره می‌گوید: «اینکه همه سرنوشت تحصیلی دانش‌آموزان در یک آزمون تعیین شود، از نظر تربیتی موضوعی پرمخاطره است و آسیب‌های زیادی به‌دنبال دارد، اما برگزاری آزمون کنکور در ۲مرحله، تصمیم مثبتی است که از سوی سازمان سنجش اعلام شده است. از اساس، در روانشناسی تربیتی، توصیه شده تا امتحانات به‌صورت چندباره برگزار شود و نه یک باره. یکی دیگر از اصول تربیتی که در دنیا نتیجه‌بخش بوده، آمادگی همیشگی آزمون‌گیرنده برای برگزاری چند باره آزمون است؛ چراکه اصل آموزش بر همین نهاده شده و اگر دانش‌آموزی بعد از اصلاح مشکلاتش به معلم اعلام کند که می‌خواهد دوباره مورد سنجش و آزمون قرار بگیرد، معلم باید آمادگی برگزاری این امتحان را داشته باشد.»

کاهش اضطراب دانش‌آموزان یکی دیگر از مزیت‌های برگزاری ۲مرحله‌ای آزمون کنکور است که نویدی به آن اشاره می‌کند: «کنکور به‌دلیل فرهنگی که بر جامعه حاکم شده، فشار مضاعفی را بر دوش خانواده‌ها و دانش‌آموزان می‌گذارد. اینکه دانش‌آموزی حس کند این تنها فرصت او نیست و می‌تواند دفعات بعدی هم در این آزمون شرکت کند، برای او نقطه آرامش ایجاد می‌کند؛ حتی اگر در هر دو آزمون نمره و نتیجه یکسانی به‌دست بیاورد؛ برای همین اتفاق ارزشمندی است.»

تغییر سیاست‌های مؤسسات آموزشی

رئیس سازمان سنجش از احتمال برگزاری کنکور در سال‌های آینده به‌صورت ۳مرحله‌ای هم سخن گفته است؛ موضوعی که به اعتقاد کارشناسان نیاز به بررسی بیشتر دارد تا خود آسیب‌های تازه‌ای را وارد این حوزه نکند. احد نویدی در این‌باره می‌گوید: «برگزاری هر دوره آزمون کنکور هزینه‌های بسیار گزافی برای آموزش و پرورش دارد. از طرفی وقتی قرار باشد این آزمون بیش از ۲بار در کشور برگزار شود، باید درباره کیفیت برگزاری آزمون هم اطمینان‌خاطر به‌دست آورد. جلوگیری از تقلب در آزمون، ثبت‌نام و برگزاری آن، ارزیابی و ارائه نتایج و... پروسه ساده‌ای نیست. این کار سازماندهی ساده‌ای ندارد؛ بنابراین بهترین حالت برای برگزاری کنکور هم‌اکنون، همین ۲بار در سال است. ادعای برگزاری دفعات بیشتر آزمون در شرایط فعلی و با کیفیت قابل‌قبول، تا حدی دور از امکان است.»

طبق قانونی که برای کنکور ۱۴۰۲ تعیین شده، افرادی که در کنکور دی‌ماه شرکت کرده‌اند، اما به‌دلیل تمام نکردن کتاب‌های درسی تا زمان کنکور یا هر دلیل دیگری می‌خواهند در کنکور تیرماه هم شرکت کنند، این امکان را دارند؛ درحالی‌که کنکور دی‌ماه به‌عنوان کنکور آزمایشی برای آنها درنظر گرفته شده است.

حذف دروس عمومی از کنکور ۱۴۰۲ از دیگر تغییراتی است که این آزمون با آن روبه‌رو شده؛ در عوض تأثیر دروس عمومی در ارزیابی دانش‌آموزان را می‌توان در کارنامه تحصیلی و ارزش معدل در نمره آزمون پیدا کرد. دانشیار پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش با اشاره به این موضوع، از ابهامات درباره چند و چون برگزاری کلاس‌های کنکور و کتاب‌های کمک‌آموزشی این دروس گره‌گشایی می‌کند.

نویدی می‌گوید: «بنگاه‌های اقتصادی‌ای که در حوزه کنکور فعالیت می‌کنند همواره نشان داده‌اند که در اعمال این تغییرات سرعت عمل خوبی دارند. با حذف دروس عمومی از کنکور گرچه کتاب‌های کمک‌آموزشی این دروس کارکرد خود را برای کنکور از دست می‌دهند، اما پیش‌بینی من این است که مراکز آموزشی کنکور، به سمت تأکید بر دروس عمومی در طول دوره دبیرستان حرکت کنند؛ چون به هر حال این دروس در معدل دانش‌آموزان تأثیرگذار هستند و می‌توانند نمره نهایی کنکور را بالا ببرند؛ بنابراین تأکید بر تقویت دروس عمومی ازجمله زبان عربی و ادبیات در سال‌های پیش از کنکور پررنگ‌تر می‌شود و قطعا کلاس‌های مؤسسات آموزشی در این بخش سرمایه‌گذاری می‌کنند تا فرصت درآمدزایی از آن را از دست ندهند.»

به‌گفته نویدی، پیش‌بینی می‌شود اجرای درست طرح ۲مرحله‌ای شدن کنکور، بار زیادی از اضطراب دانش‌آموزان برای قبولی در دانشگاه را کم کند؛ به‌خصوص در میان پسران به‌دلیل فشار سربازی، شاهد این هستیم که در رشته‌هایی غیر از رشته‌های موردعلاقه خود به ادامه تحصیل می‌پردازند که ۲مرحله‌ای شدن آزمون تا حدی این آسیب را کم می‌کند.

کد خبر 697713 برچسب‌ها کنکور سازمان سنجش آموزش کشور دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کنکور سازمان سنجش آموزش کشور دانش آموز دروس عمومی سازمان سنجش دانش آموزان آزمون کنکور کنکور ۱۴۰۲ ۲مرحله ای سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۳۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، رسولی پیش از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران رسانه‌های کردستان اظهار کرد: در حال حاضر سه هزار مدرسه شبانه روزی در حوزه متوسطه اول و دوم در کشور فعالیت دارند که مدارس شبانه روزی متوسطه دوم در حوزه نظری، کار دانش و فنی حرفه‌ای فعالیت دارد که میزان دانش آموزان مشغول به تحصیل در کل این مدارس ۳۵۰ هزار نفر است.

وی خاطرنشان کرد: هزار و ۱۴۶ مدرسه نظری در کشور فعال است که ۱۶۷ هزار دانش‌آموز در این مدارس فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانش‌آموز در دوره دوم متوسطه نظری در کشور مشغول به تحصیل هستند، گفت: ۹ درصد دانش‌آموزان متوسطه نظری در مدارس شبانه روزی کشور مشغول به تحصیل هستند و نشان می‌دهد باید توجه ویژه‌ای به این حوزه شود و مدارس شبانه روزی تقویت شوند.

کارشناس مسؤول برنامه‌ریزی آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: مدارس شبانه‌روزی به منظور دسترسی به توسعه عدالت آموزشی در مناطق محروم و روستایی ایجاد شده و نیاز به تقویت دارند تا شاهد کاهش ترک تحصیل و افزایش پوشش تحصیلی باشیم.

رسولی اذعان کرد: رویکرد جدیدی امسال با عنوان تجمیع آزمون‌های ورودی مدارس خاص که شامل مدارس استعدادهای درخشان و مدارس نمونه دولتی است، در کشور عملیاتی شده است.

وی اضافه کرد: ثبت نام در این آزمون تا چهارشنبه گذشته به مدت ۲۰ روز انجام شد و ۳۴۰ هزار دانش‌آموز برای شرکت در این آزمون ثبت نام کردند.

وی زمان برگزاری آزمون سمپاد و نمونه دولتی را یکم تیر عنوان کرد و افزود: دانش‌آموزان در این آزمون به رقابت می‌پردازند.

کارشناس مسؤول برنامه‌ریزی آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اذعان کرد: ۱۰۶ مدرسه شبانه روزی در سه دوره تحصیلی در کردستان فعالیت دارند که از این تعداد ۳۶ مدرسه مربوط به دانش آموزان متوسطه نظری است.

کد خبر 6089842

دیگر خبرها

  • ۱۱ اردیبهشت؛ برگزاری مرحله دوم آزمون پایش عملکرد یادگیری دبیرستانی‌ها
  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • برگزاری آزمون اختصاصی برای ۶۰ داوطلب جامانده از کنکور/ تعداد متقلبان کنکور امسال اعلام شد
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • تکرار برگزاری آزمون کنکور سراسری برای دانش آموزان مناطق سیل زده
  • برگزاری مجدد کنکور سراسری در مناطق سیل‌زده زیرکوه
  • ۳۴۰ هزار دانش‌آموز در آزمون مدارس سمپادونمونه دولتی رقابت می‌کنند
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است